Физкултурник стана „Любим учител на Пиринско"

Физкултурник стана „Любим учител на Пиринско" | StandartNews.com

Благоевград. Учителят по физическо възпитание и спорт Динко Кумбаров от СОУ „Христо Смирненски" в село Кочан спечели приза „Любим учител на Пиринско 2014". Това стана на тържествена церемония във фоайето на община Благоевград в понеделник вечерта.

Преподавателят събра 27 937 гласа в общата класация от двата етапа на конкурса на регионалния лидер на печата вестник „Струма" и сайта struma.bg „Любим учител", който се провежда за втора поредна година по повод Деня на будителите. Престижната награда на учителя връчи кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Победителят получи плакет във формата на пламък, грамота и уикенд за двама в хотел. Стотици гости станаха свидетели на победата на учителя от сатовчанското село. Събитието уважиха кметове, директори, учители, образователни експерти и общественици, деца и родители.

„За мен е изключително голяма чест да съм тук като победител. Благодаря на в. „Струма" за инициативата, която е знак, че не сме забравени. Като бивш спортист винаги държа на феърплея. Поздравявам двете ми подгласнички, те също заслужаваха тази награда", заяви победителят.

Първи негов подгласник е Валя Илиева, начален учител в V СОУ „Георги Измирлиев" в Благоевград. Трета остана Марияна Митова, учител по български език и литература в Природо-математическата гимназия в областния център.

Управителят на регионалния ежедневник Теодора Томова каза, че огромната активност в гласуването на сайта struma.bg показва, че целта на екипа на да провокира обществото да даде дължимото внимание на учителите, днешните будители, в навечерието на 1 ноември, е изпълнена. Награди на отличилите се в конкурса връчиха зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева и главният редактор на в. „Стандарт" Славка Бозукова. „Поздравявам в. „Струма" за хуманната инициатива. Благодаря за поканата. Знаете за кампанията на нашия вестник „Чудесата на България". Нашата мисия е да обединим нацията с подобни инициативи", каза г-жа Бозукова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай