Вторник,

Ето къде колите в София ще пъплят като велосипеди

От: СТАНДАРТ -
Ето къде колите в София ще пъплят като велосипеди
A
A
A

Центърът на София става кошмар за движение с кола. Две зони ще са с ограничение на скоростта 30 км/час. В тях колите ще пъплят като велосипеди. Това предвижда проект на Столичната община за обособяването на “успокоена зона” или “зона 30”. Въвеждането и се планира за по-широкия център.

Едната зона ще е между булевардите “Пенчо Славейков”, “Прага”, “Скобелев” и “Витоша”, а другата - между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Ангел Кънчев”.

Велосипедистите ще бъдат своеобразни контрольори за спазването на това ограничение - когато те се движат с 30 км в час, шофьорите ще трябва да се съобразяват с тях, коментира зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев.

Завършени са вече и проектите за нови велоалеи в столицата. Такива ще има по бул. “Ал. Пушкин” - от бул. “Цар Борис III” и до бул. “България”, по бул. “Дондуков” - от ул. “Кракра” до моста “Чавдар”, и по бул. “Скобелев” - от “Петте кьошета” до “Руски паметник”. Велоалея ще действа и от бул. “Витоша” до бул. “Пенчо Славейков”.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички