Сряда,

Детски арт фестивал „Промая“ организират в парк „Пети октомври“

От: Стандарт -
274
Детски арт фестивал „Промая“ организират в парк „Пети октомври“
A
A
A

Всички малчугани, младежи и родители имат покана за първия Детски арт фестивал „Промая“, който ще се проведе в Стара Загора. Събитието е два дни - 13 септември от 10.30 до 17.00 часа, и 14 септември - от 10.00 до 13.00 часа в парк „Пети октомври“. По Кестеновата алея ще има организирани арт работилнички, които ще приканват към творчество и рупови занимания.

Организаторите - Община Стара Загора,Travel Craft Club и НЧ „Родина-1860“, са подготвили повече от 20 разнообразни дейности, напълно безплатни, в които децата могат да вземат участие, да творят и да отнесат направеното в къщи.

През първия ден ще има шоу с научни експерименти за деца. Домакини ще бъдат МАГИКА. „Облак от щастие“, сътворен от вълшебни балончета, превръщащи се в дим при допир, овладяване на огън с една ръка, както и пресъздаване на „Големия взрив“, гейзер и още куп научни вълшебства ще очароват малки и големи. Демонстрацията на магията на науката ще започне в 11.00 часа и ще продължи до17.00 часа, като на всеки 30 минути ще започва отначало.

Няма как детският празник да не включи и любимите сапунени балони. Ще има още атрактивни занимания като еко ателие, „Цветно пликче сам сгъни“, рисуване на магнитчета, изработка на животни от помпони, Ателие за книгоразделители,слънчица с дървени модули, бижута от мъниста, комбинативни колажи, изложба на измислени създания, оцветяване на културните забележителности на Стара Загора, изработка на 3D макет на Художествената галерия и много други пробуждащи въображението дейности. Входът е безплатен.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията