Дъщерята на убития в атентат Мустафа е отличничка в София

Юруково

Дъщерята на убития в атентат Мустафа е отличничка в София | StandartNews.com

„Нашият Мустафа, който е на небето, може да се гордее с дъщеря си Салихе. Нашето момиче завърши седми клас в частно училище в София с отличие. Решихме да учи там, за да се откъсне от тягостната обстановка тук, да не гледа болката ни всеки ден". Това споделят близките на убития на 18 юли 2012 г. в атентат 36-г. шофьор на автобус Мустафа Кьосов от якорудското село Юруково.

Трудно решили да запишат Салихе да учи в столицата. Но го направили за нейно добро.

„Тя е нашата опора, нашата гордост. Много е ученолюбива, чете постоянно. Любопитна е, контактува с по-големите деца, разпитва ги какво ще учи следващите години. Гледаме нея, а виждаме Мустафа, пълно негово копие е. Упорита, добра, не говори много, каквото обещае, прави го", казват роднините. Момичето, което на 15 септември ще стане на 15 години, живее на пансион в София и получава стипендия от Израел. След цяла година в столицата вече се чувства по-добре, постепенно преодолява шока и стреса от трагичната загуба на баща си. „Прибира се през учебно време само веднъж в месеца. Но през лятото е при нас, радваме й се. Майка й Емине не спира да тъгува за съпруга си", твърдят близки.

„Такъв ни бил късметът. Щом се събудим и мисълта за нашия прекрасен Мустафа ни свие сърцето. Болката по него не може да прегори. Така ще е до живот", допълват те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай