Четвъртокласник извади кръста в Кърджали

В Богоявленския ритуал за трети път участва Пловдивският митрополит Николай

Четвъртокласник извади кръста в Кърджали | StandartNews.com

Четвъртокласникът от Кърджали Васил Агушев се пребори за кръста в басейна пред манастирския комплекс "Св. Йоан Предтеча" на Богоявление. Васко бе посрещнат от своите съученици с радост и овации, като герой.
     
"Богоявленският кръст бе донесен от Васко в нашия клас. Радостта е голяма! Съучениците му го посрещнаха с възгласи "Васко е шампион! Браво, ти си нашата гордост! Останалите християнчета целунаха кръста. За нашия клас годината започна добре, дано така да продължи до края!", разказа класната на момчето Румяна Петрова

Майката на Васко сподели, че той сам изразил желание да участва в надпреварата за кръста. Васил Агушев е ученик в СУ „П. Р. Славейков”, той е и вратар на футболния отбор на ФК "Арда 1924" в своята възрастова група. В училището го знаят като добро и мъжко момче, много дисциплиниран, борбен и амбициозен. Към всяко начинание подхожда със сърце и с отдаденост.    
    
От водите на река Арда за пети път 30-годишният ватерполист Величко Карабоюков извади Богоявленския кръст. Младият мъж скочи във Водното огледало заедно с десетки смелчаци .„Пожелавам здраве, мир и благоденствие на целия народ“, пожела кърджалиецът.

В Богоявленския ритуал за трети път участва Пловдивският митрополит Николай. Край средновековния манастирски комплекс„Св.Йоан Предтеча” бригаден ген. Явор Матеев прие строя на представителните роти от 68-ма бригада „Специални операции“ Пловдив. Пред стотици кърджалийци Дядо Владика благослови знамената на Българската армия. „Бог да дари мир на Отечеството и целия свят”, помоли се Владиката. Той честити новата година и пожела на многая лета, 2020 да бъде благополучна, хората да живеят в душевен мир, да има разбирателство и добруване.

Гости на празника бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител на Кърджали Никола Чанев, кметът Хасан Азис и директорът на ОД на МВР Кърджали старши комисар Атанас Илков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай