Петък,

Брусарци под полицейска блокада

От: Стандарт -
249
Брусарци под полицейска блокада
A
A
A

Брусарци е бил блокиран от служители на реда по време на специализирана полицейска операция, съобщават от пресцентъра на МВР в Монтана. Масови проверки за противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрол са били извършени през вчерашния ден. В тях са участвали служители на районното управление в Лом и жандармерията в Монтана.
Проверени са 30 обекта, 159 МПС и 183 лица. Съставени са 10 акта и са наложени 7 глоби с фиш. Разкрити са 6 престъпления и са образувани 4 заявителски материала.

В хода на акцията са установени двама криминално проявени извършители на домови кражби от необитаемите къщи в село Крива бара, собственост на софийски жители. Досъдебни производства са образувани срещу местни жители на 39 г. и 30 г., отнели вещи от домовете - електрожен, въдици и други. По случаите са разпитани свидетели, част от откраднатите вещи са върнати на собствениците. Предстои материалите да бъдат докладвани на Районна прокуратура Лом.

При полицейската акция са извършени проверки в 4 частни домове в село Крива бара. При полицейските действия от домовете са иззети 0.2 кг. насипен безакцизен тютюн и 1.1 куб. метра дъбови и церови дърва за огрев, без КГМ и превозни билети. На нарушителите са съставени актове.

По случаите са образувани преписки.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията