Борисовата градина става домакин на едно хубаво събитие в сряда

"Чета и плета" е лятно събитие с фестивален характер, организирано от читалище "Любен Каравелов 1940"

Борисовата градина става домакин на едно хубаво събитие в сряда | StandartNews.com

"Чета и плета" е лятно събитие с фестивален характер, организирано от читалище "Любен Каравелов 1940" с подкрепата на Община Бургас. То ще се проведе в Борисовата градина на 29 юли, сряда, от 17.30 до 19.00 часа. Събитието е част от програмата, с която читалището отбелязва своята 80-а годишнина.

В сряда под прохладните сенки на парка ще се съберат бургаски писатели от всички поколения - от доайена на Бургаска писателска общност Борис Бухчев до младите поети от Литературно студио "Митични птици" и най-малките от Лятна работилница към читалището. Специално място е отредено за създателите на плетени ръкоделия - дамите от Културен клуб на пенсионера "Любен Каравелов" и малките плетачи от Клуб "Заплетени чудеса" към читалище "Асен Златаров 1940" - с ръководител Марислава Лазарова. В четенето и плетенето на открито ще се включат представители на Младежки културен център и Общински съвет по наркотични вещества.

Музикални поздрави ще има от децата от Творческо студио "Князът" към ОУ "Св. княз Борис І" - с ръководител Емануил Арнаудов, Фолклорна формация "Тракийче" - с ръководител Пенка Петрова, Хор "Милка Стоева" - с ръководител Светла Стоева, и Марина Янкова, която свири на виолончело - ученичка в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" от класа на Жасмина Чернева.

Арт идеята с пленерно рисуване ще подкрепят художниците Златка Коева, Анета Краева и студентите от НХА - филиал Бургас - София Йоана Вангелова от София и Георги Джунев от Пловдив. Най-интересните моменти ще документира във фотографии Петя Даскалова.

Входът е свободен. Достатъчно е да носите настроение, книга или плетка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай