Неделя,

Борисов нареди - завършват дамбата на Бяла

От: СТАНДАРТ -
421
Борисов нареди - завършват дамбата на Бяла
A
A
A

Дамбата на Бяла, област Варна, най-после ще бъде завършена. Това разпрореди премиерът Бойко Борисов след среща с инж. Пеньо Ненов, кмет на общината. Разговорът бе специално за реализирането на брегоукрепително съоръжение, разположено по протежението на морския бряг на Бяла.

По време на срещата премиерът Бойко Борисов възложи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството спешно да се извърши актуализация на проекта за дамба, след което да се осъществят строителните дейности на брегоукрепителното съоръжение от страна на общината и областната администрация.

„Съоръжението е с голяма значимост за региона, затова се налага бързата реализация на проекта“, каза министър-председателят Бойко Борисов в разговора си с кмета на Бяла.

С изпълнението на проекта ще се укрепят съществуващи свлачища и ще се предотврати активната абразия на морския бряг. Брегоукрепването ще защити изградената техническа инфраструктура и ще допринесе за развитието на туризма, стана ясно по време на срещата на министър-председателя. Премиерът Борисов възложи координацията по изпълнението на поетия ангажимент на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията