Понеделник,

Благоевград се включва в „Да изчистим България заедно”

От: Стандарт -
Благоевград се включва в „Да изчистим България заедно”
A
A
A

За поредна година община Благоевград ще се включи в Националната кампанията „Да изчистим България заедно”, която е продължение на стартиралата през 2011 година по инициатива на bТВ кампания "Да изчистим България за един ден".

Желаещите да участват в мащабната инициатива в Благоевград могат да го направят на 14 септември. Инициативата е с начален час 08,00 и ще продължи през целия ден. Ще бъдат почиствани зони за отдих и спорт, детски площадки и местата покрай жилищните блокове, парк „Бачиново”, парк „Ловен дом”, както и дерето на река благоевградска Бистрица.

Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца, които да научим да опазват природата и обществените места чисти.

Представители на общинска администрация ще почистят коритото на река Благоевградска Бистрица, като ще започнат от долния мост на пазара и ще продължат в посока площад „Македония. Ще бъде обхванат още и районът на парк „Ловен дом“.  

И тази година Община Благоевград е подсигурила чували и ръкавици за събиране на отпадъците. Те могат да бъдат получени на 12 и 13 септември между 09,00 и 17,00 часа в 510 стая на Община Благоевград.

Пълните чували с отпадъци да се поставят до контейнерите за битови отпадъци. За отдалечените места, където няма съдове  за битови отпадъци, чувалите да бъдат събирани на едно място, откъдето ще бъдат извозвани поетапно.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички