Сряда,

Без наеми за общински обекти и терени заради коронавируса

От: Ирина Ангелова -
Без наеми за общински обекти и терени заради коронавируса
A
A
A

Общинският съвет в Кърджали гласува единодушно предложението на кмета Хасан Азис да се освободят от заплащане на наеми наематели на общински обекти и общински терени за времето от 13 март 2020 г. до отмяна на извънредното положение.

От заплащане на наем  се освобождават  наемателите на общински имоти, за които има забрана да функционират. Това са терени за разполагане на маси за консумация на открито, кафе сладкарници, заведения за бързо обслужване. В списъка  са включени и  спортни  обекти като Спортен комплекс ,,Арпезос“, стадион „Арена Арда , стадион „Горубсо” и павилионите в Археологически комплекс ,,Перперикон”.  От заплащане на  наем  се  освобождават наемателите на лекарски кабинети и кабинети по дентална медицина, както и  търговците, ползващи общински терени за поставяне на преместваеми съоръжения, които не извършват дейност.

„Това са само част от икономическите мерки на община Кърджали в помощ на наемателите, които нямат възможност да осъществяват своята дейност във връзка с   въведеното извънредно  положение в страната”,  обясни кметът Хасан Азис.

  

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички