Сряда,

Без наеми за общински обекти и терени заради коронавируса

От: Ирина Ангелова -
123
Без наеми за общински обекти и терени заради коронавируса
A
A
A

Общинският съвет в Кърджали гласува единодушно предложението на кмета Хасан Азис да се освободят от заплащане на наеми наематели на общински обекти и общински терени за времето от 13 март 2020 г. до отмяна на извънредното положение.

От заплащане на наем  се освобождават  наемателите на общински имоти, за които има забрана да функционират. Това са терени за разполагане на маси за консумация на открито, кафе сладкарници, заведения за бързо обслужване. В списъка  са включени и  спортни  обекти като Спортен комплекс ,,Арпезос“, стадион „Арена Арда , стадион „Горубсо” и павилионите в Археологически комплекс ,,Перперикон”.  От заплащане на  наем  се  освобождават наемателите на лекарски кабинети и кабинети по дентална медицина, както и  търговците, ползващи общински терени за поставяне на преместваеми съоръжения, които не извършват дейност.

„Това са само част от икономическите мерки на община Кърджали в помощ на наемателите, които нямат възможност да осъществяват своята дейност във връзка с   въведеното извънредно  положение в страната”,  обясни кметът Хасан Азис.

  


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията