Петък,

Бдение в Сандански в памет на убитите деца

От: СТАНДАРТ -
165
Бдение в Сандански в памет на убитите деца
A
A
A

Бдение в памет на двете деца, убити в Сандански, беше организирано снощи в центъра на града. Братче и сестриче - на 3 и 5 години, бяха открити убити завчера. Прокуратурата обвини 32-годишната им майка. Кристина е задържана за 72 часа, предстои обвинението да внесе искане за постоянното ѝ задържане. От местопрестъплението бяха иззети 2 ножа и сатър, младата жена направи самопризнания.

Две напълно противоположни версии за причините, довели до жестокото убийство изложиха близките на Кристина и мъжа и Георги, която работи като горски. "Тежка шизофреничка, което е майка й и баща й са криели. Само шизофреник може да го направи това. Аз обвинявам най-много майка й и баща й, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща й никога не са предупредили", обясни пред Нова телевизия лелята на Георги - Васка Въсевска.

Според другата версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си Георги Трайков. "Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно в четвъртък, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми", обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com