Петък,

Акция „Абитуриенти“ стартира в Кърджали

От: Ирина Ангелова -
Акция „Абитуриенти“ стартира в Кърджали
A
A
A

Два акта по ЗДвП са съставени на водачи, превозващи абитуриенти в Кърджали, за преминаване на червен светофар през кръстовище с опасност за настъпване на пътнотранспортно произшествие, съобщават от ОД на МВР Кърджали.

Оттам уточняват, че в региона вече е започнала традиционната кампания на Пътна полиция „Абитуриенти“ за осигуряване безопасността на зрелостниците по време на приключване на учебната година и баловете. Проведени са срещи с училищните ръководства и са планирани съвместни мерки за опазването на обществения ред и безопасността на движението по улиците по време на абитуриентските балове.
     
По време на абитуриентските тържества ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на училища с очаквано събиране на МПС за извозване на абитуриенти, също маршрутите за придвижване и местата за провеждане на балове.
      
Предварително са извършени проверки в ресторанти, барове, дискотеки, клубове, в които ще се провеждат празненства, като на собствениците е обърнато специално внимание на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние и видимо употребили наркотични вещества.
        
От пресцентъра на ОД на МВР Кърджали съобщават също, че е осъществена координация и взаимодействие с РУО, и ОО „Автомобилна администрация” за набиране на информация за организирани екскурзии, както иизвършване на инструктажи на водачите на автобуси и други ППС, с които ще се придвижват учениците и абитуриентите.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички