Четвъртък,

18 издание на Детско-юношеския фолклорен празник в Стара Загора

От: Стандарт -
160
18 издание на Детско-юношеския фолклорен празник в Стара Загора
A
A
A

На 17 април от 10:00 ч. в старозагорския парк „Пети октомври“  ще се проведе 18 издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница 2022”. Празникът е свързан с продължаване на българската традиция и съхраняване на автентичните песни, танци и обичаи. Организатори са: Община Стара Загора, НЧ „Развитие - 1878” с. Дълбоки и Центъра за подкрепа за личностно развитие Стара Загора.

В празничната програма могат да вземат участие детски фолклорни състави и индивидуални изпълнители, представящи български фолклор ( песни, танци, обичаи, приказки, игри и пр.). Художествените ръководители сами определят програмите си за участие.Срокът за изпращане на заявките -10 април на е-mail : razvitiedalboki@mail.bg, дрес: 6060 с. Дълбоки, Община Стара Загора, НЧ ”Развитие – 1878г.”,тел.0898507564 ;0889131555-Христина Янкова. Празникът няма конкурсен характер  и такси за участие не се внасят.Всички ще получат грамоти и награди.

Целта на празника е да се съхрани и популяризира фолклорната традиция, децата ни да се приобщят към народните ценности и да запазят българската идентичност и да се  насърчи приемствеността  на традициите между поколенията.

Тази година се организира и съпътстващ конкурс  на тема „Пролетните празници-Лазаровден, Цветница и Великден. Срокът за изпращане на  рисунките е  до 10 април на адрес ПК 6060, с. Дълбоки обл. Стара Загора, НЧ “Развитие 1878“, за конкурса „Пролетните празници - Лазаровден, Цветница и Великден“.

Участниците трябва да бъдат на възраст до 18 години ,а творбите- на картон /формат А4/ и да са придружени с коректно попълнена  заявка, залепена на гърба на рисунката. Няма ограничение за използваната техника.

На Цветница ще бъдат обявени наградените участници.

       


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията