15-и заразен с коронавирус в Паничерево

От утре започват масови тествове с дарението от Пеевски

15-и заразен с коронавирус в Паничерево | StandartNews.com

 

71-годишна самотно живееща жена от гурковското село Паничерево е била хоспитализирана по спешност в Клиниката по инфекциозни и заразни болести на старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Дългогодишната бивша директорка на местното училище Кичка Чолакова е била откарана със специализирана линейка късно вечерта на 24-и април, след като се оплакала на личния си лекар от обща отпадналост. Жената е хипертоник, преди около 10 години са й открили рак. Това е 15-ият заразен в карантинираното село Паничерево.

Един от пациентите – 58-годишен мъж бе изписан от болницата, той е под 28-дневна карантина в домашни условия. Децата на новата заболяла живеят в Стара Загора, но не са я посещавали от въвеждането на обсадата преди 11 дни, съобщи кметът на селото Атанас Граматиков.

От утре в Паничерево започва акция за използване на дарените от Делян Пеевски – 1000 бързи тестове. В първия ден ще бъдат тествани 50 мъже и жени, работещи на първа линия – магазинери, общинари – хора, които имат по-голям контакт с потенциално заразени.

Виж още: Тестват Паничерево с дарението от Пеевски

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай