Социолог с два залога за изборите

Фундаменталният въпрос, а от него зависи много, е колко партии ще влязат в Народното събрание, а голям въпрос е и кои ще влязат, заяви доц. Радева

Социолог с два залога за изборите | StandartNews.com

Има опит политиците да играят зад гърба на избирателите". Това мнение изказа пред БНР социологът доц. Мира Радева. Тя изрази учудване, че 40 дни преди изборите нищо не се случва:

"Липсва истински политически дебат и липсва професионализъм във воденето на кампании. ... Не трябва всичко да се случва в последната минута, защото тогава емоционалният заряд на последното чуто изречение, едва ли не, може да се окаже решаващ".

По думите на социолога избирателната активност е важна, защото при по-масово участие в изборите решаващо ще е мнението на т.нар. електорална периферия, която не принадлежи към една или друга партия:

"Те са много голяма група - между 25 и 35 процента от избирателите". 

Според доц. Радева социолозите се затрудняват дори да определят колко ще са партиите, представени в следващия парламент:

"Фундаменталният въпрос, а от него зависи много, е колко партии ще влязат в Народното събрание, а голям въпрос е и кои ще влязат".  

Тя определи два залога на изборите на 4 април - дали ГЕРБ ще успеят да удържат първото място и колко процента ще получи Слави Трифонов:

"В зависимост от това ще стане ясно ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай