Слави: ЦИК, спите ли?

Призова централната комисия да се намеси, че премиерът използва служебното си положение да раздава предизборно пари

Слави: ЦИК, спите ли? | StandartNews.com

 

Слави Трифонов излезе с нов пост във Фейсбук, в който призовава Централната избирателна комисия да се намеси, защото премиерът, който не е в отпуск, прави кампания на ГЕРБ като раздава предизборно пари.

Той даде два примера. Първият е от посещението на Борисов в Шипка в петък, където „под тържествения звън на камбаните и пред “дядо владиката” министър-председателят обещава, че ще увеличи брутния вътрешен продукт на страната до 100 милиарда евро през следващите 4 години“, средната работна заплата в страната ще достигне поне 2000 лева и ще продължи санирането и строителството на магистрали, църкви, джамии и манастири.

„Мандатът на този кабинет изтича следващия месец, ето защо думите му не са нищо друго, освен предизборна агитация за ГЕРБ, което е грубо нарушение на законите“, казва Трифонов.

Вторият пример е от съботната среща на министър-председателя в сградата на Министерски съвет с творците Рут Колева и Орлин Павлов, пред които обеща подкрепа от 4,2 милиона лева на близо 1000 музиканти. Трифонов цитира и изказването на Борисов, в което премиерът казва: „Още днеска ще го вкарам в предизборната програма на партията – да сложим квота за българска музика в държавни и частни радиа. Това мога да ви го обещая. Като гледам в какво насипно състояние са другите - ще ги биеме със сигурност.”

„И така, два дни - две нарушения на министър-председателя. ЦИК, спите ли, пита лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай