Ще излезе ли Мая срещу Слави в Стара Загора?

Районът излъчва 11 депутати и е сред важните за партиите

Ще излезе ли Мая срещу Слави в Стара Загора? | StandartNews.com

 

 

Битката за Стара Загора се очаква да е една от най-интересните на предстоящия парламентарен вот, пише Флагман.

Повечето партии и коалиции със сигурност вече са наредили водачите си на листи. Те обаче може да претърпят промени в последния момент заради едно събитие от петък вечерта. Тогава новият политик Слави Трифонов обяви, че ще води две листи – във Варна и в Стара Загора, докато показваше част от екипа си по ресори и даде солидна заявка за обиране на протестния вот.

От БСП вече обявиха, че водач на листа в Стара Загора ще е действащият депутат Георги Гьоков, председател на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Втори в листата на столетницата е икономическото й острие Драгомир Стойнев.

От ГЕРБ неофициално се лансира името на образователния министър Красимир Вълчев, който някои го определят като най-качествения министър в кабинета „Борисов 3“.

ДПС ще издигнат за водач отново Халил Летифов. 41-годишният действащ депутат вече е и зам.председател на Движението. Има огромен опит и популярност в града, председател е на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

ВМРО също издигат знаков депутат за водач в Стара Загора. Става въпрос за Александър Сиди, едно от изявените лица на партията на Каракачанов. В листата там се очаква да се запише и международния анализатор Боян Чуков, който напусна БСП.

Воля и НФСБ вероятно ще заложат на сегашната депутатка на Марешки Кръстина Таскова, която е сред най-дейните народни представители на „Воля“.

По неофициална информация листата на коалицията на „Демократична България“ в Стара Загора ще се води от Атанас Славов. Той е от квотата на Христо Иванов и е млад експерт по конституционно право.

АБВ издига 27-годишния доктор Емил Стоименов - млад и ентусиазиран политик, от известна лекарска фамилия, когото Румен Петков често го дава за пример.

Цветан Цветанов лансира 35-годишната Петя Станева, работила като счетоводител и служител в ДАНС-Стара Загора.

Голямата въпросителна е при Коалицията „Изправи се! Мутри, вън“. По неофициална информация до вчера за почти сигурна се спрягаше самата лидерка на формацията Мая Манолова.

Дали кандидатурата на Слави, с когото тя има близки отношения през годините, ще промени стратегията й? Предстои да разберем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай