Каракачанов с остри думи за Лозан Панов

Вицепремиерът коментира и шпионския скандал

Каракачанов с остри думи за Лозан Панов | StandartNews.com

Когато нацията и държавата се намират в демографска криза, да се стимулират процеси, които разлагат традиционното общество и семейство, е недопустимо. Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира пред бТВ питането на Лозан Панов до конституционния съд какво е пол. По този повод преди няколко дни Каракачанов попита публично Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?

Лидерът на ВМРО, посочи че политическите приоритети на партията са доходи, семейство, сигурност. "Когато говорихме за минимална пенсия 300 лв. никой не вярваше – ние го направихме, говорихме за семейно подоходно облагане – сега то е факт, и работещите и учещите семейства получават подкрепата на държавата", отбеляза Каракачанов.

За агентите в кандидат-депутатските листи той посочи, че не може да се изтрие историята на България преди 30 години и да се каже, че не е имало такава.

Службите за сигурност са нещо, което съществува във всяка държава, коментира Каракачанов. По думите му той няма от какво да се срамува.

Каракачанов коментира и шпионския скандал, по който заместник-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната (МО) полк. Петър Петров и още четирима души бяха оставени в ареста за постоянно.

"Полк. Петър Петров беше помощник на една от дирекциите на МО – Финанси. Той е бил награден за военна доблест - почетен знак на министерството на отбраната. Военнослужещите се награждават при дълга служба без забележки и нарушения, не е единственият, който е награден", каза Красимир Каракачанов.

"Този случай е на практика е под наблюдение от шест месеца от Военното разузнаване, ДАНС и прокуратурата.

Всеки един, който се е ангажирал да работи за чужда държава, трябва да си получи  наказанието", заяви вицепремиерът. Според него трудно може да се каже, че е изнесена  важна информация, част от нея е била и публична.

В следващото НС трябва да има приемственост, каза още Красимир Каракачанов и по думите му има теми, които трябва да бъдат довършени, като една от тях е и темата Македония. "Никакви отстъпки, ако Скопие не промени своята политика", заяви Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай