Неделя,

Карадайъ знаково в 7.07: Гласувах за възстановяване на държавността

От: Стандарт -
277
Карадайъ знаково в 7.07: Гласувах за възстановяване на държавността
A
A
A

Първият политически лидер, който гласува, беше председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той упражни правото си на глас в Кърджали.

Точно в 7.07 ч в Кърджали председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ гласува знаково за рестарт на държавността.

В коментар пред журналисти Карадайъ заяви, че  “в България за последните 12 години има криза на държавността, криза на демокрацията, има отстъпление на правата и свободите”. Ние от 7 години повтаряме, че  трябва да се възстанови нормалността в политиката, да се възстанови демокрацията и  държавността, категоричен бе Карадайъ.

„Гласувах за рестарта на държавността, защото  демокрацията веднъж отвоювана не е завинаги. И по лесен начин могат да се получат отстъпления, но възстановяването на демокрацията не може да е случва с недемократични инструменти.“, подчерта председателят на Движението за права и свободи.

На въпрос свързан с  контролните разписки Карадайъ припомни, че тяхната  функцията е да  повиши  доверието в електронния резултат.  „От тази гледна точка контролните разписки трябва да се броят, за да има доверие в изборния резултат.  Изборите трябва да бъдат прозрачни и трябва да има доверие в тях . Може да се направи идеална програма, но заради доверието е въведен техническия носител, наречен контролна разписка  и тя е заради това да се преброи.“, подчерта лидерът на Движението.   И заключи: „Ако някой цели да няма доверие в изборния процес и да създава предпоставки за недоверие, не е наша работа.”

Декларацията на председателя на ДПС, че няма да гласува на друго място бе попълнена по  негово желание от член на СИК.

Карадайъ призова българските граждани да бъдат активни.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com