Избори заради ваксинация? Това е несериозно

акъв бе коментарът на Цвета Караянчева в Паанорама

Избори заради ваксинация? Това е несериозно | StandartNews.com

Всяко свързване на ваксинацията с изборите мисля, че е несериозно. Всички ваксини, които са налични, трябва да бъдат употребени. Проблемът със забавените доставки не е само в България, проблем е на ЕС и в цял свят. Това заяви в "Панорама" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Много важно е българските граждани да се ваксинират. Оказа се обаче, че хората много трудно отиват до ваксинационните центрове и видяхме полупразни ваксинационни центрове. Мисля, че тази зелена зона, която се оформи, е една стъпка напред - това е начинът колкото се може повече хора да се ваксинират", каза Караянчева.

Тя изрази надежда българските граждани да съдят за ГЕРБ по това, което партията е направила досега. "Да видим от къде сме тръгнали - 94 млрд. БВП през 2016 г. Сега е 120 млрд., а накрая на 2021 г. прогнозната стойност ще бъде 124 млрд.", каза Караянчева.

Тя подчерта, че дори в ситуация на криза безработицата е 6,88%.

"Повишаване на заплатите в публичния сектор. Това даде възможност да се увеличат заплати не само на администрацията, на учителите - учителските заплати бяха 460 лв., а сега за 1260 и продължават да растат", каза Караянчева.

Председателят на парламента припомни, че и минималната пенсия от 161 лв. е станала на 300 лв., и че има ръст и на максималните пенсии.

Поста си на представител на Народното събрание тя определя като работа, която трябва да се свърши.

Ние работим, за да е добре българският народ. Аз мога да поема един ангажимент към българските граждани и да кажа, че както в две коалиции ГЕРБ е участвала и тези програмни документи, които е съставила в началото на тези коалиции, са били прозрачни.

Когато ние преговаряхме с Реформаторския блок и с Обединени патриоти, след всяка серия завършени разговори, ние излизахме и разказвахме на българските граждани как ще управляваме. Не постъпвахме така, както беше Тройната коалиция, подчерта тя.

По думите й след като епидемичната обстановка не позволява, не е необходимо "да се правят циркове, да се носят тонколони и да се доказва на някого нещо".

В заключение Цвета Караянчева каза, че не се притеснява да гледа хората в очите и мисли, че ще докаже това и на тези избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай