Събота,

БСП-Варна: Ангелов да се оттегли от листите

От: СТАНДАРТ -
2103
БСП-Варна: Ангелов да се оттегли от листите
A
A
A

Министърът на здравеопазването и водач на листите за народни представители от два многомандатни района Костадин Ангелов заяви вчера, че прекратява отпуска си и предизборната си кампания и се връща в министерството заради влошаващата се ситуация с Ковид кризата. Подобно поведение е некоректно към избирателите и останалите участници в кампанията, обяви БСП-Варна в специална позиция.

„Или си министър, или си кандидат за депутат. Не може да се използва държавният ресурс за кампания в полза на една политическа сила. На практика, спираш кампанията, но продължаваш всеки ден да си по националните медии, което във всеки един смисъл си е кампания.  При това на гърба на хиляди пациенти, които се борят с болестта”, заявиха социалистите в морския град.

Ето какво още се казва в позицията им:

„Въпросът, който възниква е: Не е ли  знаел министър Ангелов, че сме в ситуация на Ковид криза и той има задължения като министър на здравеопазването, когато се е заявил като кандидат за народен представител от ГЕРБ?

Въпросът е реторичен, а всичко прилича на добре обмислен план за използване на служебното положение за лични и теснопартийни цели. И то в контекста на неадекватното управление здравната криза от страна на правителството, премиера и на самия Костадин Ангелов. Какво контролират премиерът и министърът на здравеопазването – Ковид кризата, напрежението у хората, които всеки ден получават разнопосочни сигнали и не знаят ще имат ли работа или не, или страха за живота им, за да не излязат да гласуват на 4-ти април и така купеният вот да реши съдбата на страната ни?

На фона на всичко това, считаме, че твърдението на Костадин Ангелов, че прекратява предизборната си кампания е невярно. Настояваме той да се оттегли с декларация като кандидат за народен представител от двете листи, които оглавява. Видимо е, че ще продължи да се възползва от безплатно ефирно време в качеството си на министър, както прави от първия ден на кампанията, и ще изпълнява политически си цели върху основите на здравето и живота на българските граждани. Това е грозно, обидно и неморално.”


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com