"Българските патриоти" застанаха в подкрепа на "Пирогов"

Настояваме служебния премиер да се намеси и да спре реваншизма на здравния министър, заявиха от коалицията

"Българските патриоти" застанаха в подкрепа на "Пирогов" | StandartNews.com

Категорично заставаме в подкрепа на лекарите и медицинските сестри в „Пирогов”! Настояваме служебния премиер да се намеси и да спре реваншизма на здравния министър, е позицията на коалицията „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ по повод скандала с най-натовареното болнично заведение в България.

Опитите на служебния кабинет да срине един от стълбовете в здравната система е рисково и безразсъдно. Болница „Пирогов” от началото на пандемията е на първата линия в битката с вируса. „Пирогов” от десетилетия е институция - символ на професионализъм! Медицинският персонал беше и е на поста си в тази трудна за цялата страна ситуация, както се очакваше от него. Той не подведе българите, не изостави болни или нуждаещи се от помощ. Поемаше и случаи, отказани от други болници. Всичко това се знае и не може да се неглижира с чиновническа саморазправа!

Ние не сме срещу проверките, а срещу грозната разправа с лекарите. Очернянето на уважавани и доказани лекари е недопустимо! Още повече на фона на все повече напускащи специалисти от системата. Управляващите дължат благодарност на всеки български лекар, защото, ако не бяха нашите медици, нито едно политическо решение нямаше да спаси човешки живот!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай