Благоев: Съдебната реформа – много протести, никакъв резултат

"Ковид кризата е задълбочила демографския проблем"

Благоев: Съдебната реформа – много протести, никакъв резултат | StandartNews.com

Ковид кризата е задълбочила демографския проблем, каза още в предаването „Делници“ по „Евроком“ журналистът и кандидат за народен представител

"За съжаление, проблемите у нас са твърде много, съдебната реформа и пряко свързаната с нея корупция, са част от тях." Това каза журналистът Горан Благоев – водач на листата на Републиканци за България в 23 МИР София, който бе гост в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“. „Много протести, никакъв резултат“, коментира той по повод съдебната реформа.

„Говорим за корупцията по високите етажи на властта, но никой не говори за средния и ниския ешалон, които в един момент продължават да съществуват. В крайна сметка това, че по високите етажи ще се махне корупцията, не означава автоматично, че ще бъде преодолян корупционният манталитет. В това отношение има нужда от много законодателни промени и реформи“, коментира още журналистът и изрази надежда 46-ят парламент да даде своето в това отношение.

Големият проблем е демографията, категоричен бе Горан Благоев. По думите му Ковид кризата е задълбочила този проблем.

„В Републиканци за България, в нашата предизборна платформа, имаме редица мерки, така че да създадем уют на българските семейства, за да създават деца“.

200 000 двойки у нас имат репродуктивни проблеми, припомни Горан Благоев.

 „В момента държавата поема до 4 процедури. Ние предлагаме, тези процедури, съобразно физическото състояние на жената и при възможност, да бъдат удвоени и държавата да ги поема. Затова, ако спечелим доверието на хората, ще настояваме също държавата да започне да поема, не само инвитро процедурите, но и всички допълнителни изследвания, които, като разход никак не са малко и на този етап се поемат от двойките“, заключи кандидатът на Републиканци за България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай