Папа Франциск отлита за Северна Македония

Светият отец ще посети къщата-музей "Майка Тереза"

Папа Франциск отлита за Северна Македония | StandartNews.com

Папа Франциск ще отпътува след малко от София за Скопие, където продължава апостолическото му пътуване. Министър-председателят Бойко Борисов ще изпрати на летището главата на Римокаторическата църква. Премиерът посрещна Папата при неговото пристигане в София. В рамките на визитата си в Северна Македония, Светият отец ще проведе срещи с президента, министър-председателя,  представители на гражданското общество и дипломатическия корпус. Папа Франциск ще посети също къщата-музей "Майка Тереза" в присъствието на религиозните  лидери, след което ще оглави Света литургия в Скопие. Управата на столицата на Северна Македония е обявила днешния ден за неработен.

У нас посещението на главата на Римокатолическата църква завърши вчера с молитва за световен мир, която папа Франциск отправи от центъра на София заедно с представители на основните вероизповедания в България: 

„Нека мирът се разпространи по цялата земя и особено по тези места, където толкова много гласове са били заглушени от войната. Нека всички да съдействат за осъществяването на този стремеж - представителите на религиите, на политиката, на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай