Спонтанен аборт в "Арена Армеец"

Спонтанен аборт в "Арена Армеец" | StandartNews.com

Спонтанен аборт, за съжаление, е най-лошата новина от ада в "Арена Армеец". Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев. 7 медицински екипа дежурят заради хората, които са заклещени от снощи в залата, където се събират протоколите от изборите. 36 сигнала са получили лекарите. При 7 от тях се е наложило хоспитализиране. Има случай на комоцио, кактои на хипертония. 5000 души са вътре в залата.

Според Томислав Дончев обаче няма никакво основание за съмнение в изборните резултати. "Правителството е направило всичко. Виновно е законодателството ни, разбира се, има и сгрешени протоколи", сподели Дончев.

Той категорично отказа да коментира своята оставка. Според Дончев обвиненията срещу него идват най-вече от хора, провалили се на изборите.

Спешни промени в изборното законодателство са нужни, за да се гарантира по-успешно преминаване и преброяване на вота, обясни още Дончев. Според него е задължително да се прецизира изборът в малките населени места, за да не се стига до абсурди двама жители в едно село да се борят за кметското място. Освен това е задължително да се увеличи броят на членовете на изборните комисии, особено в големи градове като София, добави той.

Промените в Изборния кодекс, които трябва да предложат депутатите, трябва да се случат до месец-два, а не в последния момент преди следващите избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай