Звезди, нестинари и над 3500 певци и музиканти събира Богородична стъпка

Звезди, нестинари и над 3500 певци и музиканти събира Богородична стъпка | StandartNews.com

Стара Загора. Над 3 500 певци, танцьори и инструменталисти се очакват на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка", съобщиха домакините от Старозагорската община. Традиционният празник на българския фолклор ще се проведе този уикенд в курорта Старозагорски минерални бани.

Любимецът на няколко поколения българи и почетен гражданин на Стара Загора Васил Михайлов и космическият глас на България са специални гости на събора. Популярният актьор, който преди повече от 30 години влезе в кожата на Капитан Петко войвода в един незабравим сериал, ще участва в концерта, посветен на 170-годишнината от рождението на смелия защитник на българите в Родопите и Беломорието.

Валя Балканска пък ще извиси глас в юбилейния концерт в първия ден на събора. Зрителите ще могат да се докоснат и до „Магията на огъня" – художествена интерпретация на нестинарски танц, както и на изкуството на народни вокален хор „Вера" от побратимения със Стара Загора руски град Самара.

Многото приятели на българската песен и музика по традиция ще могат да се поклонят и в православния параклис на обвеяната с легенди култова местност „Богородична стъпка".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай