Земята в Добричко чупи рекорди

1600 лева струва декар в Балчик и Каварна

Земята в Добричко чупи рекорди | StandartNews.com

Добрич. Земеделската земя в добричките общини Балчик и Каварна стигна нови ценови рекорди. Един декар се търгуват за 1500-1600 лева, съобщиха пред агенция Стандарт Нюз брокери на недвижими имоти. Изключително високи са цените и в общините Добрич и Генерал Тошево. Там декарът върви по 1200-1300 лева.

Според хора от бранша цените чупят рекорди, защото има много голямо търсене. Интерес проявяват предимно от инвестиционни фондове и фирми от вътрешността на страната. В същото време предлагането е изключително малко. В момента сделките били непостоянни, като основно продавали хора, които имат спешна нужда от пари.

Изтече срокът за подаване на оферти за обявените за продажба държавни земеделски земи в Добрич, съобщи директорът на Областната земеделска дирекция Стилиян Митев. За продаваните с поименни компесаторни бонове в областта има подадени общо 10 оферти. "Към момента не мога да коментирам за кои ниви са офертите и за колко от тях, тъй като комисията ще се събира да отваря постъпилите оферти на 29 септември", каза Митев.
В Добричка област от държавния поземлен фонд бяха предложени общо 3 474.597 дка държавна земя, като имотите са в 6 от общините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай