Затворник с шило пробва да убие надзирател

Затворник с шило пробва да убие надзирател | StandartNews.com

Надзирател не постави белезници на затворник и това без малко не костваше живота му. Халил Халил е с доживотна присъда. Лишеният от свобода трябвало да бъде изведен на каре за отдих на открито от трима служители на затвора в Плевен.Тъмничарите обаче му симпатизирали и преценили, че не е нужно да му поставят белезници, докато го разхождат в коридора. Закоравелият престъпник обаче изобщо не се поколебал да се възползва от ситуацията. Докато двама от блюстителите в зандана се разсейвали, а третият вървял пред него, Халил извадил предварително направено от арматурно желязо шило и атакувал униформения в гръб. Замахнал с острието към слепоочието на надзирателя, като целта му била да нанесе пронизващ удар и да го убие. Съдебният охранител обаче интуитивно в този момент се обърнал и успял да го отблъсне. Халил обаче му се нахвърлил с тялото си, при което двамата паднали и се претърколили надолу по стълбите. Едва тогава другите двама пазачи се втурнали да помагат на колегата си. Докато опитвали да овладеят ситуацията, Халил яростно се съпротивлявал, нанасяйки им удари с ръце и крака. При това лишеният от свобода успял да причини лека телесна повреда на единия от тъмничарите.

След инцидента на надзирателите било разпоредено да поставят белезници във вътрешността на затвора. Халил е правил вече веднъж опит да избяга. Той лежи в затвора за убийството на турски търговец, чийто автомобил откраднал. Убил е и друг човек, за да го обере. Дори плевенският ходжа, който изповядва мюсюлманите в затвора, отказва да общува с него.

Халил Халил е предаден от окръжния прокурор на Плевен на съд с обвинение в опит за убийство на длъжностно лице. Второто му обвинение е за причиняване на лека телесна повреда на друго длъжностно лице при изпълнение на службата му. Случаят е от 5 август, а разследването му е продължило четири месеца, обясниха от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай