Затвориха опасен мост

Укрепват основите, пренасочват колите по обходни маршрути

Затвориха опасен мост | StandartNews.com

Благоевград. Мостът над река Струма между Струмяни и Микрево е затворен за превозни средства заради ремонт. Ще се пропускат само пешеходци. Обходните маршрути са през Драката-Вълково-Сандански и Горна Крушица-Кресна. Съоръжението е в опасно състояние. С цел предотвратяване на инциденти, застрашаващи живота на превозвачите и хората, ръководството на общината алармира  Агенция „Пътна ифраструктура” за тежкото му положение.

Строителните дейности се финансират от агенцията и се изпълняват от „Благоустройствени строежи” и „Бетон” – ЕООД. „Всички мостове и коритата на реките в общината  са почистени и са в готовност за есенно-зимния сезон. Наскоро приключи ремонтът и на моста на село Добри лаки. Въпреки тежкото икономическо състояние на общината, заделихме средства, за да предотвратим нежелани последствия”, коментира общинският кмет Емил Илиев.

Ремонтните дейности на моста над река Струма са насочени към подобряване състоянието на основните носещи колони. Те са ерозирали и повредени от водата и времето. Строителите обещават ремонтните дейности да приключат в срок, за да не затрудняват комуникацията между селищата в община Струмяни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай