Заралии ще се черпят за Коледа с глювайн и вурстчета

Заралии ще се черпят за Коледа с глювайн и вурстчета | StandartNews.com

Стара Загора. С прочутото греяно вино с плодове и подправки глювайн, любима напитка на цяла Европа, и апетитни вурстчета, ще се черпят старозагорци за Коледа. За втора поредна година по инициатива на общината и Австрийското посолство у нас основен акцент на коледния базар в Града на липите ще бъдат австрийските стоки.

В половината от вече монтираните кокетни дървени къщички ще се предлагат австрийски напитки, лакомства и ръчно изработени сувенири, разкриха домакините. Освен в бутилки, „пламтящото вино", както наричат още глювайна, ще се приготвя на място, в специален автоклав, по стара австрийска рецепта и ще се сервира като наливно. Прочутите нюрнбергски вурстчета пък ще се предлагат с традиционната гарнитура – бяло австрийско зеле, овкусено с вино. Специално за коледния базар са приготвени и разнообразни шоколадови сладки във формата на сърца, снежинки, фигури с коледни пожелания към старозагорци за здраве, щастие и късмет през Новата година.

Коледният базар в Града на липите ще бъде открит на връх Никулден вечерта, припомниха от старозагорската община. Преди това австрийски фирми ще направят коледни подаръци в дома за деца лишени от родителски грижи „Незабравка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай