Заради забавачките общината успокоява с мейл родители

Заради забавачките общината успокоява с мейл родители | StandartNews.com

София. Има надежда за детето ви за забавачка. Ще има още класирания и нови детски градини. Мейли с такова послание получиха няколко хиляди родители в София, които пиха по една студена чаша вода. Причината е, че над 14 000 хлапета изпаднаха от класиранията и ще чакат нов шанс за детска градина. Следващият жребий ще се тегли на 18 май, съобщиха от кметството.

"Уважаеми господине, детето ви не е класирано до този момент. Предстоят следващи класирания на 18 май, 1 юни и на 15 юни 2013 г. За 2013/2014 година Столична община предвижда строителство на 17 нови детски градини, което ще даде възможност да бъдат приети 1800 нови деца". Такива съобщения започнаха да валят в електронните пощи на родителите още в петък вечерта и вчера.

На практика на класирането в последния работен ден на седмицата шанс получиха предимно тези деца, които се класират по социални критерии - социално слаби, сираци или с родители инвалиди. В повечето градини имаше по 1-2 свободни места по нормалните критерии, роптаеха гневни родители пред "Стандарт". На много места жребият определи кой от чакащите на опашка за класиране да получи картбланш за записване.

Дори и децата да не бъдат приети на следващите класирания, от общината успокояват родителите, че ще бъдат уведомени за всяко освободило се място в групите с текущ прием, който започва от 15 август и продължава до 8 декември.

Общо 27 000 деца кандидатстват за прием, от тях 8038 са влезли в детска градина, съобщиха от "Московска" 33.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай