Запой в изборната нощ в ромската махала завърши с убийство

Запой в изборната нощ в ромската махала завърши с убийство | StandartNews.com

Стара Загора. Запой в ромския кв. „Кармен" в Казанлък завърши с убийство. Сигналът за намушкани двама мъже на ул. „Ненко Балкански" и бил подаден 21,35 ч в неделя, съобщиха от от полицията.

Изпратеният на място екип установява, че двамата ранени са откарани вече в спешния медицински център. А.А. /46 г./ от Казанлък и бил с две прободни рани в гърба и по-късно е издъхнал. Другият казанлъчанин - М.В /26 г./ е бил с порезна рана в областта на челото, бил прегледан и освободен.

При огледа на мястото на трагедията е станало ясно, че починалият и намушкалият го – С.М. на 25 години от гр. Стралджа, били на гости в къщата на техен съсед. Убиецът и жертвата седнали да пият заедно още от предната нощ и продължили и в изборния ден, въперки забраната за употрела на алкохол. Хората в отсрещните кооперации няколко пъти са се оплаквали от шумната музика и гюрюлтията, която вдигали ромите. По време на запоь пияните роми се скарали, 25-годишният мъж извадил нож и нанесъл два удара с нож в гърба на А.А. След това на пътя срещнал М.В., който се опитал да го спре. Убиецът му налетял с ножа и го наръгал в челото и избягал.

След бързата реакция на полицията С.М. е бил арестуван и задържан за 24 часа в полицейското управление в Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство, а срещу него е повдигнато обвинение за убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай