Запорираха имуществото на бивш служител на ДАИ

Запорираха имуществото на бивш служител на ДАИ | StandartNews.com

Пазарджик. Съдът в Пазарджик уважи искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за налагане на запор на имуществото на Тодор Грочев на обща стойност 332 872 лв. Това съобщи БГНЕС и уточни, че той е бивш зам.-директор на Дирекция "Автомобилна инспекция" (ДАИ) в Пазарджик.

Грочев бе задържан на 23 май 2014 г. пред сградата на ДАИ-Пазарджик с белязани пари. В същия ден те са му били предадени от 4 курсисти. Сумата била гаранция, че ще вземат практическия си изпит по кормуване. През август 2014 г. обвинението дава на Грочев присъда от 2 години и 8 месеца за вземане на подкупи.

Къщата на бившия шеф на ДАИ в Пещера и налични средства по множество банкови сметки на него и съпругата му са запорирани. Инспекторите са установили във хода на проверката, че той не е похарчил и лев от заплатата, която му е била превеждана по банкова сметка. Оказва се, че сушругата му, която е държавен служител, рядко е харчила трудовото си възнаграждение. Двамата често са депозирали значителни суми.

Процедурата срещу Грочев е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според неговите изисквания Комисията има тримесечен срок, в който да внесе мотивирано искане за отнемане на запорираното имущество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай