Запалиха колата на кандидат – кмет на БСП

Запалиха колата на кандидат – кмет на БСП | StandartNews.com

Предизборната кампания в община Струмяни започна с умишлен палеж на колата на кандидат – кмета на БСП Борис Цомпов. Неизвестен е драснал клечката на автомобила на 63-годишния социалист в родното му село Микрево. Огненият инцидент е станал 20 минути след полунощ в събота на улица „Васил Левски" пред дома на Цомпов. „В петък вечерта имах гости, тръгнаха си към 22.30 часа, изпратих ги до външната врата. Малко след полунощ чух два страшни тътена.

Веднага изскочих навън и видях, че гори колата ми „Опел Зафира", заяви в събота сутринта потърпевшият от огнената атака. Той веднага подал сигнал на телефон 112 и на място са изпратени огнеборци от Сандански, които потушили огнената стихия. „Няма пострадали хора, но автомобилът ми изгоря като факла, изпепелен е на 100%", сподели собственикът на возилото. По случая е образувано досъдебно производство, криминалисти разследват инцидента.

Най-вероятно опелът е запален с коктейл „Молотов". В района на местопроизшествието няма видеокамери за наблюдение. Най-вероятно са искали да го сплашат, смятат разследващи.
Цомпов не изключи палежът на колата му да е свързан с предстоящите на 25 октомври местни избори. „Явно предизборната кампания в нашата община вече е започнала, но е недопустимо да става по този начин", каза още той.
Много съм притеснен от случилото се. Очаквам тежка предизборна кампания, допълни Цомпов. Той се надява полицията да си свърши работата и да разкрие извършителя и поръчителя на посегателството над автомобила му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай