Закрито училище става център за младежи в риск

В обновяването на сградата и дейността му се влагат над един милион евро

Закрито училище става център за младежи в риск | StandartNews.com

Враца. Запустялата сграда на закритото начално училище „Митрополит Константин" в центъра на Враца ще се превърне в модерен младежки център. Общината разработи и спечели проект, който е насочен към децата и младежите в риск. В обновяването на сградата и дейността на центъра се влагат 1 030 000 евро. Финансирането е по т.нар. „норвежки механизъм" – европейското икономическо пространство 2007 – 2013, с управляващ орган Министерството на образованието и науката.

„Спечелихме един изключително важен проект. Враца е сред петте общини в България, чиито проекти бяха одобрени. Радваме се също, че проектът ще се реализира в бившето училище, чиято сграда пустее от години" – коментира кметът на Враца Николай Иванов.

В центъра ще се работи с младежи, отпаднали или застрашени от отпадане от училище, както и с техните родители. Ще се провеждат консултации от учители за наваксване на пропуснатия учебен материал. Ще бъдат планирани също различни инициативи, които да помогнат за социалното им включване. В Младежкия център ще работят педагози, психолог, социален работник, медицинско лице, ромски медиатори и младежки експерти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай