Закопчаха „муле“ за телефонни измами

Закопчаха „муле“ за телефонни измами | StandartNews.com

Криминалистите са установили, че арестуваният мъж от Симеоновград е бил посредник и при други измами в различни градове на страната

Мъж от Симеоновград е бил задържан при опит на телефонна измама на 65-годишна жена от гр.Чирпан, съобщиха днес от полицията. Измамникът се обадил на домашния й телефон малко преди обяд в четвъртък и се представил за майор от полицията.

Мнимият полицейски шеф и съобщил, че дъщеря си е счупила става и се нуждае от спешна операция, за която трябва да се заплати 11 000 лв. Жената обаче предвидливо сигнализирала в местното полицейско управление и след светкавичната реакция на полицията мошеникът е закопчан пред дома на нарочената жертва. Това е 26-годишния К.Т. от Симеоновград, който е бил използван като муле и за други телефонни измами в Стара Загора, Сливен, Раднево и Пловдив, уточниха от побицията. Той е задържан за 24 часа, а работата по изясняване на цялостната му престъпна дейност продължава.

Междувременно пак през вчерашния ден две жени от областния град са станали поредните жертви на телефонни измамници по все същата схема –помощ за пострадал близък. Едната, на 66 г, е предала 1200 евро и 1100, за „лечение" на дъщеря си, „пострадала" при взрив на климатик, във фирмата, в която работи. Другата, на 72 г., повярвала, че дъщеря и пострадала също при взрив – в пивоварния завод, и предала на мошениците 1200 лв за „спешна операция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай