Взеха колата на кмет заради дългове

Взеха колата на кмет заради дългове | StandartNews.com

Сливен. Колата на сливенския кмет беше конфискувана заради дълг на общината. Частен съдебен изпълнител иззе служебните автомобили на градоначалника Кольо Милев и неговия заместник по финансите Румен Андонов. Конфискацията е по искане на фирма "Булгейт", която спечелила арбитражно дело срещу общината за 5.5 милиона лева.

Описът на колите бе извършен на централния площад "Хаджи Димитър", където е офисът на частния съдебен изпълнител Поля Руйчева.

"По искане на взискателя беше предприето действие за опис на автомобилите. Те са предоствени на отговорно пазене на фирма "Булгейт", заяви пред "Стандарт" адвокатът на фирмата Кирил Цуцов. Според него предстои изнасянето на автомобилите на публична продан.

От общината поискали фирмата да вземе други автомобили на същата стойност. Взискателят обаче държал да бъдат иззети точно аудитата на кмета и зам.-кмета по финансите. Помощник на частния съдебен изпълнител е взел ключовете и талоните на колите.

"Двата автомобила са прибрани и се охраняват като им е назначен пазач", каза адвокатът на "Булгейт" Кирил Цуцов.

"В момента правим възражение за тези демонстративни действия и го внасяме в съда. Днес бяхме свидетели на ненужна показност. За тези 5,5 милиона лева сме направили ипотека и те са гарантирани, заяви междувременно зам.-кметът Румен Андонов.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай