ВМРО-БНД иска свалянето на имунитета на Ахмед Башев

ВМРО-БНД иска свалянето на имунитета на Ахмед Башев | StandartNews.com

Благоевград. ВМРО – Българско национално движение изпраща сигнал до Главния прокурор с искане да бъде свален имунитета на Ахмед Башев като народен представител, както и да бъде разследван за насаждане на религиозна омраза и дискриминация заради изявленията му в Рибново. Това пише в официална декларация на партията.

Документът бе разпространен заради появилите се спекулации, че партията е подкрепила кандидата на ДПС на изборите за кмет на община Гърмен в неделя. „Недвусмислено заявяваме, че никога и по никакъв повод ВМРО не подкрепя представители на турската етническа противоконституционна партия ДПС. Позицията на ВМРО винаги е била такава. Това лесно може да се проследи във всичките ни действия, насочени срещу паразитизма на ДПС в българския обществено-политически живот", пише в декларацията. Уточнява се, че партията не е подкрепила нито един от двамата кандидати за кмет на община Гърмен. Нарочването на ВМРО за помагач на ДПС има една цел – да компрометира името ни и да породи съмнения за действия без основание, категорични са от партията.

Заявяваме още, че ВМРО не само не подкрепя ДПС, но и се бори за намаляване на влиянието на тази партия, която от създаването си е камък на шията на българското общество. Очевидно кампанията на ВМРО срещу турцизирането и ислямизирането на Родопите и Южен Пирин силно е подразнила някои кръгове, щом са стигнали до там да си служат евтини трикове за дискредитиране чрез слухове и внушения, твърдят от ВМРО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай