Велопатрули дебнат за нарушители в Сандански

Велопатрули дебнат за нарушители в Сандански  | StandartNews.com

Сандански. Велопатрули ще следят за спазването на обществения ред в Сандански. Идеята е на Костадин Карамитов, председател на сдружението с нестопанска цел "Съюз на българските спасители". Той вече е разговарял с кметското ръководство на курортиня град и има подкрепата на градоначалника Андон Тотев.

 

"Ние сме група ентусиасти, които искаме да помагаме на полицията, пожарната и спешната помощ. Няма да имаме никакви правомощия, просто ще им съдействаме с каквото можем", уточни Карамитов. Предвижда се през май да заработят два екипа доброволци, които ще патрулират в парка и в центъра на курортния град. Преди това ще бъдат проведени инструктажи с полицаи и огнеборци. "Идеята е да помагаме на хората, изпаднали в беда и да съдействаме за по-бърза връзка между гражданите и институциите", заяви председателят на сдружението.

 

Велопатрулите ще бъдат екипирани и ще имат отличителни знаци, за да ги разпознават гражданите и гостите на курорта. Карамитов допълни, че от общината са обещали да осигурят финансови средства за закупуването на велосипеди за доброволците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай