Във Видин строят жилища за бедните

Във Видин строят жилища за бедните | StandartNews.com

Видин. Първа копка за изграждане на съвременни жилища за социално слаби граждани бе направена във Видин. Старт на строителството даде кметът Герго Гергов.

Само за 9 месеца на общински терен в квартал „Гео Милев" ще бъдат построени 4 двуетажни жилищни сгради. В тях ще има 30 жилища, обзаведени с всичко необходимо за нормален живот. Те са предназначени за хора от уязвимите групи и с увреждания.

Проектът за изграждане на жилищата се финансира от оперативната програма „Регионално развитие" Стойността му е 4 млн. лв. Освен новите, за нуждите на същите групи ще бъдат ремонтирани основно още 50 жилища в съществуващи 9 едноетажни сгради. Те се намират в комплекс „Строител". На двете места ще бъдат настанени ощо 280 новодомци.
Жилищата изгражда обединението „Ново начало" от Благоевград, спечелило търга за обществената поръчка.

Видин е един от четирите града в страната, където започва строеж на социални жилища по пилотния проект. Другите са Бургас, Дупница и Девня. Жилищата ще бъдат предоставяни на нуждаещите се обзаведени. Те ща са достъпни и за хора с уреждания. За четирите града са отделени общо 15 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай