В Сливен стартира акция „Водомери”

В Сливен стартира акция „Водомери” | StandartNews.com

Сливен. В Сливен стартира акция „Водомери”, която се осъществява от местната ВиК и Общината в града под сините камъни.

„До момента са закупени 250 водомера. При закупени 400, ВиК ще спре режима на вода в квартал „Надежда”, а местните жители поемат ангажимента вече да си плащат сметките, включително със старите задължения”, каза кметът на Сливен Кольо Милев.

Задълженията на ромския квартал в момента гонят 1 милион лева, а средните постъпления от „Надежда” към ВиК-Сливен са 250 лева месечно. Сега в квартала има вода от 6,30 до 9 часа и от 13 до 20 часа. Останалото време от денонощието е безводие.

„Смятаме да сложим около 1000 водомера за 3 месеца. Започваме монтирането от понеделник. Всеки сам си купува водомера, който струва от 40 до 50 лева”, заяви  Илко Илиев, кметски наместник на квартала, където живеят близо 20 000 души. Илиев има за свой помощник най-известния жител на „Надежда” - Портокал Портокалов, който е главен консултант по инфраструктурата в гетото. Двамата са основни действащи лица в акция „Водомери”, която е приоритетна за квартала.

Идентично е положението и в квартал „Комлука”, където също има компактно ромско население. Очаква се от края на септември и там да започне купуване и монтиране на водомери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай