В село Кулата стягат бунт заради автоджигити

В село Кулата стягат бунт заради автоджигити | StandartNews.com

Благоевград. Жителите на село Кула заплашиха с бунтове заради нарушения на скоростта на пътя през селото. Те настояват за постоянно полицейско присъствие, за да спрат пътните инциденти в селището.

Наскоро шосето, което минава пред населеното място, бе асфалтирано, тъй като сега се използва като алтернатива на ремонтиращата се автомагистрала „Струма". Ограничението за движение на МПС-та е 50 км в час, но това масово не се спазва от шофьорите на тирове и леки коли.

„Не може да продължава така. Джигити зад волана карат като на летище, понякога вдигат и над 100 км в час. Преди време гъркиня прегази с колата си наш съселянин с колело на пешеходната пътека, който почина. Отдавна сме уведомили полицията за проблема. Тук трябва да има денонощно полицейски патрул. В противен случай ще има още такива трагедии", категорични са местните хора.

Те заплашиха с бунтове, ако спешно не се вземат адекватни мерки от КАТ за решаването на проблема.
„Поне да поставят видеокамера, която също ще респектира водачите на МПС-та", предложиха жителите на Кулата. Има засилени постове, там е наш установъчен пункт, тъй като сме запознати с интензивния трафик на автомобили, обясни шефът на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов.

Няма как обаче денонощно да има полицейски патрул в района, наши служители периодично са там за по 2-3 часа, уточни той. От КАТ обещаха в най-кратък срок да монтират видеокамера в центъра на селото, която ще снима и в двете посоки нарушителите. За това се договориха кметът на селището Димитър Манолев и шефът на сектор „Пътна полиция" Димо Чобанов. „Не изпълнят ли обещаното, се вдигаме на протести, ще обявим гражданско неподчинение", заплашват в селището край границата с Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай