В Пазарджик продължава делото за радикален ислям

В Пазарджик продължава делото за радикален ислям | StandartNews.com

Пазарджик. Окръжният съд в Пазарджик ще проведе поредното си заседание по делото за разпространение на радикален ислям от страна на 13-те имами. Преди това в града ще има и граждански протест срещу ислямизацията на страната.

Предстои да бъдат разпитани двама свидетели - Мустафа Юсуф и Юлиян Михайлов, предаде БГНЕС .

Мустафа Юсуф е в чужбина и не се яви по време на предишното съдебно заседание. Вторият, Юлиян Михайлов, е призован от защитата. Съдът трябва да приобщи към материалите по делото и поискани справки и други документи. Една от тях е справката за задграничните пътувания на Мохамед Камбер.

Друг поискан от прокуратурата документ е напомнително писмо до Главното мюфтийство, което трябва да изпрати справка за постъпили официални дарения от Саудитска Арабия от фондацията Ал Уакф ал Ислями за периода 2005 – 2010 година, а също финансови отчети за въпросния период, за наети апартаменти и провеждани обучения в Благоевград, Пловдив и София.

По предварителна информация, вече е получена експертиза по делото, която е свързана с превод от турски език и религиозно тълкуване на девет текста, които са открити у обвиняемите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай