В Момчилград организират благотворителни вечери-ифтар

В Момчилград организират благотворителни вечери-ифтар  | StandartNews.com

От началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан бизнесмени и доброволци в Момчилград организират благотворителни вечери- ифтар. Обща трапеза делят мюсюлмани и християни, жители и гости на родопския град. Ифтар вечерите започнаха на 18 юни и ще продължат тридесет дни до 17 юли като различни хора поемат финансирането на благотворителната дейност.

Идеята на организаторите е хората да бъдат сплотени и толерантни не само по време на месец Рамазан, но и през цялата година, защото традицията повелява празникът да събира представители на всички основни вероизповедания, съобщиха от община Момчилград.

В основата на Рамазана е мъдростта, че едно общество е силно, когато е споено от непреходната сила на състраданието и милостта, когато дарява милосърдие и доброта на бедните, на онеправданите, на самотните и на болните.

С всяка изминала година броят на желаещите да участват в ифтар –вечерите в Момчилград се увеличава. След постите от 18 юли вярващите ще посрещнат Рамазан Байрам, който продължава три дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай