В Бургас дават нови пейки срещу стари лодки

В Бургас дават нови пейки срещу стари лодки | StandartNews.com

Бургас. Популярната приказка "Сливи за смет" оживя в Бургас в нов вариант. Вместо сливи, общината раздава чисто нови пейки. В замяна местните власти събират стари изкорубени лодки.

Това не е шега, а се случва съвсем наистина. Странната обява бе пусната от общинарите във вторник. Всеки бургазлия, който има стара непотребна лодка и склони да я даде на общината, ще получи хубава нова пейка. Идеята на местните власти е да съберат колкото може повече плавателни съдове и да ги превърнат в атрактивни декоративни елементи.

"Лодките ще бъдат изложени поединично или в композиции на различни емблематични места в града. Едно от тях е кръговото кръстовище при входа на квартал Сарафово. Рибарските лодки ще бъдат аранжирани с декоративни цветя и треви и ще подсилят морската атмосфера във всички точки на града. Така Бургас ще стане още по-интересен и привлекателен", обясниха идеята си от общината. Местните власти уточниха, че поемат ангажимент да осигурят транспортирането на лодките от местата, на които се намират в момента, стига собствениците им да пожелаят да ги дадат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай