Уволниха шефа на АБВ в Сливен

Уволниха шефа на АБВ в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Лидерът на АБВ в Сливенска област Иван Славов е освободен от поста зам.-кмет на общината. Уволнението е станало със заповед на кмета на Сливен Кольо Милев.

"За мен е важна работата, това, което имаме като програма и задачи, да се случва. Трябва да се ангажираме още по-конкретно в социалната дейност. Освобождаването му няма връзка с принадлежността към АБВ", заяви пред журналисти Кольо Милев.

Запознати обаче припомнят, че преди два месеца ръководството на БСП-Сливен с декларация официално поиска Иван Славов да бъде уволнен като зам.-кмет. Това стана броени дни след като Славов се официализира като лидер на АБВ. Кметът Милев изчака да минат изборите и на практика изпълни искането на червените.

"Доколкото моето освобождаване е свързано с искането на една партийна организация, то може да бъде погледнато и през тази призма", заяви пред "Стандарт" Иван Славов, който бе попитан дали счита уволнението си за политическо. Той каза, че през последните месеци е имал разминавания с позициите на сливенския градоначалник. Кольо Милев има общо 5 заместници.

Очаква се новият зам.-кмет по културата и образованието да бъде назначен до броени дни. От БСП-Сливен казаха, че имат надеждата човекът, който ще замести Славов, да бъде от тяхната квота.

Иван Славов е бивш председател на БСП, народен представител от КБ, кмет, председател на общинския съвет и шеф на регионалния испекторат по образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай