Уволненият школски шеф М. Джуркин се върна в училище

Уволненият школски шеф М. Джуркин се върна в училище  | StandartNews.com

Благоевград. Учителят си тежи на мястото – в класната стая. След близо 2 седмици на протести уволненият директор на СОУ "Йордан Йовков" в село Рибново Манчо Джуркин отново прекрачи училищния праг. Този път го направи като помощник –директор по учебната част.

„Влязох при новия школски шеф Светослав Беков и му казах директно : „За отечеството ли, байно, ще работиш, или за депутата от ДПС Ахмед Башев? Ако е за отечеството, давай да работим заедно". Увери ме, че ще се трудим в името на децата, но времето ще покаже. Училището е храм на знанието и в него не бива да се месят политиците", заяви Джуркин, който получи заповедта си за уволнение от директорския пост на 19 февруари по куриер. Той се връща на длъжността, която заемаше преди да стане вр.и.д. директор в края на 2011 г. Той обаче продължава да отстоява гражданската си позиция – никоя партия не може да кадрува в сферата на образованието.

„Не съм се отказал да съдя Регионалния инспекторат по образование в Благоевград за дисциплинарното ми уволнение. Предал съм всички документи на адвокатите, за да заведат дело", уточни Джуркин.

След отстраняването му четири дни училището остана празно, а доста от учителите застанаха зад бившия си шеф. В знак на протест те преустановиха учебните занятия. На овакантения пост пък бе назначен лидерът на ДПС в съседното село Осиково и дългогодишен преподавател по биология и химия Светослав Беков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай