Училищни директори искат огради

Училищни директори искат огради | StandartNews.com

Директори на училища в община Перник искат съдействие от местната власт за поправка на оградите на училищните дворове. Темата беше повдигната на съвещание с общинското ръководство и отговорни институции за сигурността в учебните заведения. Оградите на дворовете на повечето училища са разрушени и на места липсват платна, а някои от детските градини са с ниски огради, които лесно може да бъдат прескочени.

В 13 от общо 31 детски градини и филиали и в 25 от общо 31 училищни сгради са изградени системи за видеонаблюдение. Монтирани са камери, които обхващат не само вътрешността на сградата, но и дворното пространство, съобщи заместник-кметът по образование и култура Севделина Ковачева пред директори на училища и детски градини, служители на ДАНС, МВР, инспектори от Охранителна полиция, Регионалния инспекторат по образование.

В повечето училища и детски градини има въведен пропускателен режим. Директорите са забранили влизането и паркирането на моторни превозни средства в училищните дворове. За сигурността се грижат охранители на щат, или пазачи от охранителни фирми, като има почти навсякъде въведени дневници за посетителите.

По време на срещата в отсъствие на журналисти служители на ДАНС са запознали директорите на училищата в Перник как да реагират при ситуация на терористична заплаха. Експертите на ДАНС ще предприемат и индивидуално обучение по места в училищата, за да се види в реално време дали се реагира адекватно, съобщи допълнително общинският пресцентър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай