Ученици се клаха след запой в Китен (ОБЗОР)

Ученици се клаха след запой в Китен (ОБЗОР) | StandartNews.com

Опит да се разреши стар спор със запой довел до клането между двама ученици в детския лагер в Китен. Това разказа задържаният за опита за убийство 17-годишен Петър Русев пред Бургаския окръжен съд. Той уточни, че се познавали много добре с пострадалия Борис Минчев. Двамата били близки приятели, но преди няколко години се скарали и до 8 юли тази година не си говорели изобщо. Засекли се случайно в Китен и решили да изяснят противоречията си. Излезли на кръчма, напили се, а след това отново се скарали, пише "Флагман".

"Аз нямаше да му направя нищо, помолих го да спре и да не идва към мен. Той буквално ми се нахвърли. Оттам нататък не помня какво съм направил, бях много пиян, той също", каза Петър пред съдия Катя Господинова.

Тийнейджърът поиска да му бъде наложена мярка "домашен арест". Прокуратурата настоя Русев да остане с постоянна мярка "задържане под стража", защото има реална опасност да се укрие. От 2 години той живее с майка си и нейния приятел в датската столица Копенхаген. Постоянният му адрес е в столичния квартал "Банишора", а самият той е частен ученик в Гимназията по автотранспорт в Девин. В крайна сметка Бургаският окръжен съд определи постоянна мярка "задържане под стража" на 17-годишния Петър Русев, обвинен в опит за убийство на свой приятел.

От МБАЛ-Бургас, където е настанен прободеният във врата и гърдите с нож 15-годишен Борис, обявиха, че момчето е без опасност за живота. Ако той прескочи трапа, евентуалната максималната присъда, която може да отнесе Петър, е 5 години затвор. Той ще бъде съден като непълнолетен.

Мошениците събират пари за прободения Борис

Мошеници събират пари уж за лечението на 15-годишния младеж, прободен с нож в Китен. За това предупредиха от болницата в Бургас, където е настанен Борис Минчев. Там постъпили сигнали за организирана кампания за събиране пари за младежа. Призоваваме хората да не се поддават на манипулацията, пациентът е непълнолетен и е здравноосигурен, заявиха от бургаската болница. За лечението на момчето са обезпечени нужните медикаменти, анестезии, консултации и лекарски грижи. Всички разходи за неговия престой в болницата ще бъдат заплатени от Националната здравноосигурителна каса. 15-годишното момче, което бе прието в реанимацията на МБАЛ-Бургас, след като бе намушкано в Китен, вече е в стабилно състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай