Ученик изнасили 12-годишно дете

Ученик изнасили 12-годишно дете | StandartNews.com

Стара Загора. Непълнолетен ученик от професионалната гимназия по строителство и дървообработване "Инж. Недьо Ранчев" в областния град е изнасилил 12-годишно момиче. Престъплението е било извършено посред бял ден в района на парк "Бранителите на Стара Загора" във вторник, потвърдиха от полицията.

Седемнайсетгодишният тийнейджър Д.М. издебнал момичето, съборил го земята, обладал го и му прибрал мобилния му телефон. След сигнала на близките на момичето насилникът е бил арестуван след зрелищна гонитба с кучета на детелината на старозагорския кв. „Зора".

Задържаният Д.М., който бил от ромски произход, имал вече две присъди - за обсебване и кражба, на като непълнолетен е получил най-леката присъда - пробация. Според близките му момчето имало психични проблеми и те настояват да бъде настанено в психиатрична клиника.

Старозагорският окръжен съд обаче постанови постоянен арест за 17-годишния Д.М. Психиатрична експертиза щяла да изяснява дали наистина той е болен или близките му искат да го отърват от съд за гнусното престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай